Minder warm water, beter voor later
Aantal zonnepanelen neemt sneller toe

Aantal zonnepanelen neemt sneller toe

22 november 2018

Het gaat goed in Nederland op het gebied van zonnepanelen. In de eerst helft van 2018 zijn er maar liefst 2,3 miljoen nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd. En dat zullen er dit jaar nog meer gaan worden. Hiermee krijgen zo’n 170.000 mensen stroom in hun huis. En ook heel belangrijk: elk jaar wordt bijna 5000 ton minder CO2 uitgestoten.
Hoeveel is een ton CO2 eigenlijk? Als je zeven keer naar Parijs vliegt of 16.000 km met de trein reist, stoot je ook een ton CO2 uit. Moet je dan voorstellen hoeveel 5000 ton is. Dat is heel veel minder uitstoot.

Ook worden steeds meer daken van bedrijven gebruikt om zonnepanelen op te plaatsen. Dit is goed nieuws. Ze zijn daar veel makkelijker neer te zetten dan op woonhuizen, omdat die daken vaak plat zijn. Zo kunnen er lekker veel panelen geplaatst worden. En meer panelen betekent meer energie.

Volgens onderzoekers kan zonne-energie op deze manier de belangrijkste stroombron worden in Nederland. Ook omdat steeds meer mensen het gaan gebruiken. Er is wel nog een heikel puntje: men denkt vaak nog dat zonnepanelen duur zijn. Wat niet waar is. Vaak zijn ze de helft goedkoper dan wat men denkt. Als jullie thuis nog geen zonnepanelen hebben, zou je je ouders hierop kunnen wijzen. Wie weet besluiten zij dan wel om over te stappen op groene energie.

bron: duurzaamnieuws.nl