Minder warm water, beter voor later
Alarm! Het gaat slecht met wilde dieren

Alarm! Het gaat slecht met wilde dieren

4 december 2018

In veertig jaar tijd is over de hele wereld het aantal wilde dieren met meer dan de helft afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wereld Natuurfonds. Vooral dieren in tropische gebieden hebben het moeilijk. Het gaat slecht met de roodbuikpiranha uit Paraguay, de witte neushoorn, de Afrikaanse bosolifant en vissen die in zoet water leven.

De grootste boosdoener is de mens. Doordat we jagen, regenwouden kappen, het klimaat vervuilen en dammen bouwen, is er steeds minder ruimte voor dieren om te leven.

Gelukkig is het is niet alleen maar slecht. Met de bultrug en de reuzenpanda gaat het steeds beter. Alleen het kan nog beter. En je kunt er zelf ook iets aan doen. Wat dan? Nou, je kunt je best doen om beter met het milieu om te gaan. Bijvoorbeeld door meer groenten en fruit te eten en minder vlees. Of je lamp wat vaker uit te doen als je jouw slaapkamer verlaat. Een paar minuten korter douchen en kraanwater drinken in plaats van water uit een fles helpt ook. Eveneens een broodtrommel en een drinkbeker meenemen naar school. Dan hoef je minder plastic weg te gooien. Daar zullen veel zeedieren heel blij mee zijn.

Help dus mee en laat de wilde dieren leven.