Minder warm water, beter voor later
Een hamburger gemaakt van kweekvlees?

Een hamburger gemaakt van kweekvlees?

27 maart 2019

Veel mensen hebben nog niet gehoord over kweekvlees. Toch ligt laboratoriumvlees binnen een paar jaar in de supermarkt. Huh? Gekweekt vlees? Dat kan toch niet goed voor je zijn. Jawel, hoor. Er zitten zelfs veel voordelen aan. Zoals dat er geen dieren voor hoeven te lijden. Het is veiliger om te eten, omdat er geen virussen of slechte bacteriën in zitten. En de uitstoot van broeikasgassen wordt flink verlaagd. Heel goed allemaal!

Maar is het dan ook lekker? In 2013 werd de eerste gekweekte hamburger gepresenteerd. Toen vonden fijnproevers hem best lekker, maar een beetje droog. De maker van de burger zei toen dat hij er extra natuurlijke cellen bij zou gaan voegen, zodat het nog echter zou smaken. Dat is alweer een paar jaar terug. Het kan zijn dat je over een tijdje het verschil met echt vlees niet eens meer proeft.

Zoals je ziet: er zijn veel voordelen bij kweekvlees. Mensen moeten er alleen nog even aan wennen. Straks wordt het waarschijnlijk heel normaal dat je in de supermarkt kunt kiezen tussen normaal vlees en kweekvlees. Dan kun je, naast het kort douchen, nog meer energie besparen!