Minder warm water, beter voor later
Minder CO2-uitstoot in het voetbal

Minder CO2-uitstoot in het voetbal

19 december 2018

Elke week gaan honderdduizenden voetballers, trainers, scheidsrechters en supporters op pad naar een voetbalwedstrijd. Ze gebruiken hierbij de auto, de bus of de trein. Al dat reisverkeer zorgt voor veel CO2-uitstoot. En dat is niet goed. De voetbalbond KNVB en het energiebedrijf ENGIE gaan samenwerken om dit te verminderen.

Er is een programma ontwikkeld om de volgende vier jaar 20% minder CO2 uit te stoten in het voetbal. ENGIE wil dit bijvoorbeeld doen door elektrische auto’s in te zetten. Samen gaan ze kijken hoe ze de speelschema’s beter op elkaar aan kunnen sluiten en zal er nagedacht worden over nieuwe manieren van vervoer. Ook is het plan om elektrische auto’s te delen en komt er een app die adviseert hoe je samen naar een training of wedstrijd kan rijden. Tevens wordt er gekeken of het mogelijk is dat voetbalclubs een laadpaal voor elektrische auto’s en bussen kunnen kopen.

Zoals je leest zijn ze goed bezig om de lucht die jij straks inademt op het voetbalveld een stuk schoner te maken. En jij kunt ook helpen natuurlijk. Ga bijvoorbeeld wat vaker met de fiets naar een training en laat je ouders je niet brengen met de auto. Of laat je teamgenoten meerijden in de auto als je naar een wedstrijd gaat. Zo draagt iedereen zijn steentje bij.

Bron: duurzaam-ondernemen.nl