Minder warm water, beter voor later
'Trash Bird' wint recyclewedstrijd

'Trash Bird' wint recyclewedstrijd

22 november 2018

De ‘Trash Bird’ heeft gewonnen bij de Changemaker Challenge Junior wedstrijd. Bij deze challenge deden 15.000 basisschoolkinderen uit het hele land mee. En allemaal met goede ideeën om plasticvervuiling tegen te gaan. Uit de twaalf finalisten werd het winnende idee gekozen: een drone gemaakt van gerecycled plastic die ’s nachts de straten afvalvrij maakt; de ‘Trash Bird’. Zo’n drone bestaat nog niet. De winnaars – en ook de jury – zouden allemaal graag willen dat deze er wel komt.

De jury moest kiezen uit veel uiteenlopende en interessante ideeën. Zoals een eco-ijssalon, een plastic eiland en een hervulbare tandpastatube. Allemaal met een doel: het stoppen van plasticvervuiling.

In Nederland maakt zo’n 85% van alle kinderen zich zorgen over het plastic probleem. Dat is ook te zien aan de grote hoeveelheid van 15.000 aanmeldingen. De organisatoren van het evenement  vonden dit fantastisch om te zien. Ze waren heel blij over het enthousiasme van de deelnemers en de oprechte zorgen over het milieu. De winnaars van de challenge zeiden dat ze het daarom niet erg vonden als ze hadden verloren: ‘Het maakt ons niet uit als we verliezen, we hopen gewoon dat de natuur wat opgeruimder wordt.’

Bron: challengemakerjunior.com